Farerne ved Shopping på Ebay

Køb online på auktion websteder som ebay bliver stadig mere populære og der er nogle fantastisk gode tilbud derude til at drage fordel af. Der er dog risiko og i denne artikel vil jeg skrive om en dårlig oplevelse en af mine venner gik igennem, en oplevelse, som ville koste ham en masse penge.

Jeg har brugt ebay mange gange i fortiden og kun købt ikke en stor mange emner men har også solgt et par. Jeg må sige det er ganske en brummer og er en fantastisk måde for aflastning nogle af de ting, jeg ikke længere har brug for. Jeg har selv været overrasket over pengebeløb, nogle af disse elementer har solgt for.

Under en nylig aften ud, jeg var at diskutere ebay med en af mine venner, hans navn er Ian. Ian har for nylig forsøgt at tjene penge fra online-auktioner og håbede det ville tjene ham en type af anden indkomst. Han ville købe en bestemt vare på hvad han troede var ganske lav pris og ville derefter igen en liste over den samme vare et par uger senere, håbet, han ville gøre en pæn fortjeneste og nogle nemme penge.

En af hans måder forsøger at trække off en hel del var af ringe eller e-maile sælgeren og tilbyde dem en pris for at lukke auktionen tidligt. I retfærdighed at ebay er noget de kraftigt fraråder og Ian er klar over, at han tog en risiko ved at gøre dette. I hans første par transaktioner alt gik godt og alle varerne ankom trygt og i god stand. Til sidst gjorde han, hvad han kaldte et lille men værdifuldt overskud på de fleste af varerne. I sit sind, kunne jo mere han købe og sælge, jo mere han ville gøre.

Ingen tvivl om du har samlet var hans held ved at løbe ud. Han kontaktet via telefon, en sælger af et videokamera. Ian tilbudt en pris, der var behørigt godkendt. Sælgeren rådede ham hvor at sende penge til og indvilligede i at sende varen via anbefalet post. Ian derefter sendt ham beløbet i kontanter, også anbefalet post og derefter ventede for varen ankommer. Camcorderen ankom ikke og Ian begyndte at blive lidt bekymret. Han ventede et antal dage, men stadig havde det ikke været leveret. Han kontaktede sælgeren, der sagde, at han havde sendt det. Ian spurgte ham for den registrerede post nummer og til sin rædsel og ærgrelse sælgeren oplyste, at han ikke havde sendt det anbefalet post, men havde sendt det første klasse.

Ian fremførte, at hvad de havde aftalt, var at han ville sende varen via anbefalet post på grund af sine omkostninger. Sælgeren afviste at acceptere dette og lægge telefonen i afsky over at blive kaldt en løgner. Ian forsøgte e-maile og ringe til sælgeren til at opnå en tilbagebetaling, men sælger bare holdt siger, at han havde sendt det, så han havde ingen grund til at betale ham hans penge tilbage. Ian vil aldrig vide, om camcorderen er bogført, men stærkt mener det ikke havde været.

Ian er klar over, at han havde været lidt af en tåbe og havde taget en unødig risiko. Det er en lektie, han har lært fra. Der var ingen reel comeback bortset fra eventuelt rejser to hundrede miles til adressen på sælgeren. Selvom han havde betalt via paypal, havde han købt varen uden for ebay, som igen ebay rådgive dig om ikke at gøre.

Til sidst hvis du vil købe varer på online-auktion websteder som ebay, bruge dit hoved og ikke lade grådighed cloud din domme. Der er mange mennesker derude, der er mere end glade for at tage dig en tur og at con dig ud af dine hårdt tjente penge. Følg retningslinjerne sæt og du er mere tilbøjelige til at have en positiv oplevelse.

Ian nu stadig bruger ebay, men ikke som en måde at tjene ekstra kontanter, han bruger blot den til nydelse. Han kan ikke helt, hvad han gjorde og faktisk mener, at han fortjente det. Han indser, at hvis det ikke havde sket, når du køber den camcorder at det ville være sket i sidste ende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation