6 gode grunde til at lære logik

I Star Trek er der den rent logisk fyr, Mr. Spock, og de rent emotionelle fyr, der er stort set alle andre tegn. Virkelige liv er ikke som at–vi skal kunne fungere begge veje, med vores tanker og vores følelser.

Desværre, lære logisk tænkning ikke bare kommer naturligt for de fleste mennesker. Men det er en vigtig færdighed. Logik fælder er overalt.

Her er hvad du kan gøre ved det: undervise logik til dit barn. Hvorfor?

1. dit barn vil være i stand til at forstå årsag og virkning, og gøre bedre livsvalg. For eksempel, være et barn, der forstår logiske konsekvenser bedre i stand til at imødegå stemmerne “venner”, der opfordrer ham til at misbruge sine penge og sin tid.

2. dit barn vil være en god Problemløser. God problemløsning indebærer kommer op med en liste over muligheder for at overveje. Dette vil hjælpe senere i en række situationer, fra hvordan man skal håndtere en sat op vask hvad med en bil, der bryder ned.

3. dit barn vil være bedre forberedt til at udfordre reklame. Han vil være i stand til at identificere fejlslutninger såsom cirkulært ræsonnement. For eksempel kan en annoncør fortælle os, “glade folk købe Toastie pust.” Hvad han betyder, “Buy Toastie pust, og du vil være glad!” Dette er cirkulær logik! Kan barnet genkende det?

4. dit barn vil være i stand til nøje at overveje overtalelse fra politikere og medier. Hvad hvis en TV-reporter interviews fem mennesker, der siger, at USA bør tillade illegale ophold? Derefter konkluderer reporter, at alle i staten ønsker illegale indvandrere at bo. Hvad er problemet her? Dette er en fejl i generalisere fra for lille et prøve gruppe. Reporter behov udtalelser fra en meget bredere testgruppen. Dit barn kan se fejlen?

5. dit barn vil være i stand til at vurdere, hvad nogen siger ved at kigge på hvem sagde det. For eksempel, hvis din tandlæge fortæller dig, hvordan at tage sig af dine tænder, du skal følge hans råd-han er ekspert. Men hvis han fortæller dig, hvordan du løser din bil, kan du ikke overveje ham en ekspert på det!

6. dit barn vil være i stand til at forstå, hvordan computere tror. Computere tænker i praktiske grynet måder: Hvis erklæring A er sand, så gøre handling B. Ellers gøre handling C. Vores hjerner har tendens til at springe i sammenligning. Men at lære at programmere en computer til at følge en logisk sekvens hjælper barnet lære at tænke logisk, også. I informationsalderen er dette en meget nyttig færdighed at udvikle, nu eller senere. Jo mere dit barn kender computere, jo mere han bliver mester i den enhed, der mastering vores liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation